Zadar City guide – Top 10 restorana

Zadar City guide – Top 10 restorana

admin admin 13 ožujka, 2019 Blog

Zadar je poznat u svijetu po svojim prekrasnim kulturnim i povijesnim znamenitostima koje svakog ostavljaju bez daha. No, ono po čemu je Zadar također poseban je njegova gastronomska ponuda. Upravo zato, odlučili smo napraviti svoj TOP 10 restorana u Zadru, gdje ćete moći pojesti finu, domaću hranu i popiti kapljicu dobrog dalmatinskog vina za prihvatljivu cijenu.

1. Bon Appetit

Restoran Bon Appetit nalazi se u staroj gradskoj jezgri grada Zadra, uz more. Ovaj restoran svoju ponudu temelji na raznolikim domaćim i modernim jelima čije su namirnice (tjestenina, kruh) ručno rađene, a voće i povrće je iz domaćeg uzgoja. Osim jako ukusnih jela, ovdje možete popiti likere i vina iz zadarske županije.

2. Ankora

Restoran Ankora svojom ponudom je izvanredan izbor za obitelji (zbog okruženja restorana koji je prilagođen djeci). Ako želite probati autohtone dalmatinske specijalitete kao što je tradicionalna PEKA, Ankora je odličan izbor za Vas! Osim ukusnih jela, u ponudi su raznovrsna domaća vina i aperitivi!

3. Pet Bunara

Ako tražite najbolju kombinaciju domaćih jela, vina i deserta, najbolji izbor je restoran Pet bunara. Restoran je smješten u staroj gradskoj jezgri, na Trgu pet bunara. Osim raznovrsne osnovne ponude jela , restoran Pet bunara ima i sezonske odnosno posebne ponude jela s obzirom na sezonu. Tako postoje Dani smokava, gljiva i brojni drugi za čije vrijeme možete kušati raznovrsna jela od posebnih namirnica.

4. 2Ribara

Ukoliko preferirate riblji menu i želite probati lokalne riblje specijalitete, preporučujemo Vam riblji restoran 2Ribara. Tradicija ovog restorana stara je preko 50 godina, a raznolikost jela zadovoljit će svaki ukus. Osim pomno pripremljenih ribljih i mesnih jela, gosti mogu kušati i lokalna vina zadarske regije.

5. Proto food & more

Ovaj restoran nalazi se također u staroj gradskoj jezgri. Osim raznolike ponude koja uključuje domaća, autohtona jela, ovdje možete pronaći i jelovnike za  prilagođena veganima, vegetarijancima ali i gluten – free jelovnik.

6. Bruschetta

Restoran Bruschetta okružen je prekrasnim ambijentom mora i antičkih ostataka. Kroz raznovrsnu ponudu jela, restoran Bruschetta odvesti će Vas na pravo gastro putovanje Dalmacijom i Mediteranom. Svoju raznovrsnu ponudu upotpunili su jedinstvenim bruschettama.

7. Pizzeria Šime

Pizzeria Šime po svojim ukusnim jelima poznat je od 1981. Godine. Danas je jedno od najpopularnijih restorana među mnogim Zadranima i Zadrankama. Ovaj obiteljski restoran pružiti će Vam sve potrebno za jedinstven gastro doživljaj – ugodnu atmosferu, dobru hranu i fino vino.

8. Konoba Rafaelo

Ova ugodna konoba oduševiti će vas velikim izborom jela s roštilja i obilnim porcijama. Idealna je za obiteljske večere i druženja s prijateljima. Osim ranolikih jela s roštilja, u ponudi restorana su i tradicionalni dalmatinski specijeliteti kao što su janjetina ispod peke. Konoba Rafaelo nalazi se na u urbanom dijelu Zadra koji se zove Borik.

9. Restoran Harbor

Ugodna atmosfera i raznolika ponuda jela je ono po čemu se Restoran Harbor ističe od drugih. Smješten je uz samo more, u novom dijelu grada Zadra s pogledom na stari grad odnosno Poluotok. Osim raznovrsnih jela i vina, ponudu ovog restorana upotpunjuju brojna glazbena gostovanja koja upotpunjuju cijeli doživljaj.

10. Konoba Bonaca

Konoba Bonaca je obiteljski restoran smješten na trgu Tri bunara na Poluotoku u Zadru. Ponuda se temelji na jelima pripremljenim od svježih namirnica kao što je svježa riba, meso, tjestenina i povrće. U ponudi imaju io vegetarijanska jela, a sva jela dostupna su po vrlo povoljnim cijenama.

Nadamo se da smo Vam ovom kratkom listom pomogli u odluci gdje ručati ili večerati. Svi preporučeni restorani nalaze se u blizini naših smještajnih kapaciteta i vrlo dostupni našim gostima.